Succén Närverket firade tio år

publicerad 8 april 2022
- Av Dennis Johansson
Närverkets grundare och samordnare Jacob Lund höll ett kort välkomsttal på tioårsjubileumet.

I måndags (4 april) firades det stort när affärsnätverket Närverket firade tio år.
– Närmare 2 000 personer har genom åren träffats via Närverket, berättar Jacob Lund, nätverkets grundare och samordnare.

Historien har berättats förut men den är värd att lyftas igen. När Jacob Lund för tio år sedan kom på idén om ett affärsnätverk utan krav och regler skulle han bjuda in till en första träff.
– När jag mejlade stavade jag fel på nätverk, då T och R ligger intill varandra på tangentbordet. I stället skrev jag närverket och det blev ju bra, säger han och ler.

Idén kom efter att Jacob själv varit med i slutna nätverk, med just krav och regler. Han ville göra ett öppet nätverk dit alla var välkomna – alla yrkesverksamma och föreningsansvariga.
– Alla, det lilla företaget som det stora, ska alla vara kunna vara med, säger Jacob som skämtsamt lägger till de enda reglerna som finns för deltagande i Närverkets måndagslunchträffar:
– Ät med bestick och säg till vid förhinder.

Varje måndag, nästan alla årets veckor, samlas yrkesverksamma- och föreningsrepresentanter på en restaurang i Inre hamn i Karlstad. Man köper sin lunch, det görs en presentationsrunda där varje person får maximalt 15 sekunder på sig, sen minglas det och görs affärer.
Trots att intresset är stort har Jacob medvetet valt att hålla ner deltagarantalet vid träffarna.
– Vi vill inte öka ut med fler. Mellan 20 och 30 deltagare per gång är lagom, man hinner inte prata med så många fler.

Sedan drygt en månad tillbaka har grundaren av Närverket med sig en medarrangör i Jülyet Fahlin, mental tränare och ägare av Potentialverket AB.
– Med affärer i fokus tror jag inte att man kan få en så mycket bättre mix av företag än via Närverket, säger Jacob Lund.

Nästa Närverksträff är på måndag, den 11 april klockan 11.45-12.45.

Fotnot
Läs mer om och boka plats på Närverkets luncher: närverket.se

 

ENKÄT

Frågan:
Vad har Närverket betytt för dig och ditt företag under de första tio åren?

Marie Barthelsson
Ikea
Företagssäljare/Kundansvarig

Närverket har varit otroligt viktigt för oss. Här har vi gjort affärer, skapat relationer och fått företagsvänner. Vi är glada att Närverket finns och att det fortsätter finnas.

 

Magnus Moberg
Skoghalls folkets hus
Föreståndare

Via Närverket har vi haft möjligeten att knyta många nya kontakter som har varit bra för oss. Annars är det oftast bara folk ur sin egen bransch man träffar. Kuriosa: När Jacob Lund startade Närverket gjorde han det på Skoghalls folkets hus.

 

Anica Norman
Hälsodynan
Naturläkare

Närverket är en prestigelös mötesplats där man får flera chanser om man till exempel är nervös första presentationen. Närverket är inte så styrt som andra företagsnätverk. Att träffas så här är ett bra sätt att ”nosa” på varandra.