Rollspelsbutik har öppnat i Blia

publicerad 8 april 2022
- Av David Falk
Simon Ekhamra vill att hans spelbutik ska vara en samlingsplats för de som är intresserade av hobby- och rollspel.

Spel + serietidningar = sant.
Oakhammer Games har flyttat in hos Seriemagasinet i Blia.
– Det ska vara en destination och samlingsplats för alla som har intresse för hobby- och rollspel, säger Simon Ekhamra.

 

Munkfors har fått en ny butik då Simom Ekhamra har öppnat Oakhammer Games. Värmlandsbygdens reporter ringde upp för en pratstund.
För de som inte vet, vad är Oakhammer Games?
– Det är en rollspels- och hobbybutik. Vi har försäljning av rollspel, miniatyrspel, kortspel och tillbehör som färger, penslar, verktyg med mera. Vi delar lokal med Seriemagasinet på Bliavägen i Munkfors.

När och hur fastnade du för spel?
– Det är främst rollspel och miniatyrspel som är mitt intresse. Det har varit med mig ända sedan barndomen i form av Drakar och demoner – svarta lådan och Mutant – lila lådan. På högstadiet tog det verkligen fart med rollspelet Vampire the Masquerade och kortspelet Magic the Gathering.

För de oinvigda, vad är det som är så fascinerande med spel?
– Det kan vara så många saker och varierar från person till person. Ett vanligt svar är nog att man kan uppleva och interagera med fantasivärldar eller historiska händelser, mer än att bara se det på film eller läsa om det i en bok. Men det finns också de som är tävlingsinriktade och spelar för att känna makt och för att vinna, säger Simon Ekhamra och fortsätter:
– De spel vi fokuserar på här har också hobbysidan, att bygga och måla modeller eller hitta på världar och äventyr att spela i. En annan del är också det här med kamratskap och tillhörighet, att möta och umgås med likasinnade.

Vad är din anknytning till Munkfors? Hur kommer det sig att du öppnade butik just här?
– Jag är född och uppvuxen i Hagfors. Bodde i Sunne mellan 13 och 20 års ålder. De senaste 14 åren har jag bott i Oslo, men har hela tiden haft familjen kvar i Hagfors. Efter pandemin började jag känna att avståndet till familjen var för långt och i höstas kom jag hem till Värmland igen. I samma veva blev ett hus här i Munkfors ledigt som jag fick tillgång till ganska snabbt. Därför hamnade jag just här, säger Simon Ekhamra och tillägger:
– Och här i Munkfors har jag en gammal vän, Ronny Stenbäck, som har butiken Seriemagasinet. Efter att ha hjälpt Ronny lite i butiken efter att han öppnade så kändes det självklart att jag skulle starta upp min verksamhet här.

Hur har den första tiden varit?
– Över all förväntan! När vi började planera uppstarten blev jag kontaktad av folk runt omkring här i länet som visade stor glädje att just en sådan här plats skulle öppna upp här i skogarna. Nu är det flera fasta kunder som är här flera dagar i veckan och spelar, målar och umgås. Många av dem har ingen direkt erfarenhet av denna hobby sedan tidigare.

Vad har du för planer framåt för Oakhammer Games?
– Utöver butiksdelen har jag som mål att det ska vara en destination och samlingsplats för alla som har intresse för hobby- och rollspel. Vi är redan aktiva med att spela miniatyrspel i butiken och kommer snart också ha fasta dagar för rollspel och kortspel, säger Simon Ekhamra och fortsätter:
– Jag har också haft en prova-på-kvällskurs i miniatyrmålning, och nu i maj kommer jag ha en kurs i målning. Fler kurser och workshops i olika ämnen ligger också på planläggningsbänken. Dessutom har vi också planer på att arrangera en mässa här i Munkfors tillsammans med Seriemagasinet.


Visa kommentarer (0)