Idrott och simning för barn

publicerad 29 april 2022
- Av David Falk
Simskolan ska lära barn att ta sig fram i vattnet.

Barn och ungdomar i Munkfors-Ransäter kan även i år delta i kostnadsfria sommarlovsaktiviteter i form av idrottsskola och simskola.
Vi vill erbjuda dem möjligheter till rörelse, säger Malin Lindh, förenings- och folkhälsostrateg i Munkfors kommun.

Kommunstyrelsen har beslutat att finansiera idrottsskola och simskola. Därmed får barn mellan 6 och 15 år ta del av kostnadsfria sommarlovsaktiviteter i Munkfors kommun.
Tack vare satsningen kan kommunen, i nära samarbete med lokala föreningar, erbjuda barn och unga möjligheten att testa på flera olika idrotter.
Syftet med sommarlovsaktiviteterna är att erbjuda aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som främjar rörelse och spontanidrott.
Malin Lindh är förenings- och folkhälsostrateg i Munkfors kommun.
– Nu när pandemin har gått in i ett nytt skede behöver vi erbjuda barn och unga möjligheter till rörelse. Simskolan är en av de bästa försäkringarna vi har där vi i ett tidigt skede lär barn att ta sig fram i vattnet och att rädda sig själva om en olycka skulle vara framme, säger Malin Lindh och fortsätter:
– Via idrottsskolan kan vi erbjuda möjligheten att testa på olika idrotter samtidigt som den skapar sommarjobb till våra unga.

Vanja Persson är vd för Munkfors förenings- och konferenscenter.
– Det är viktigare än någonsin att alla får möjlighet oavsett förutsättningar då pandemin gjorde att vi tappade den här typen av aktiviteter. Jag tycker att det är mycket positivt att kommunen väljer att stötta det här fullt ut, säger Vanja Persson och fortsätter:
– Att vi sedan har en fantastiskt fin anläggning med möjlighet till att prova alla dessa aktiviteter är ju också väldigt roligt.

Mathias Lindquist (S) är kommunstyrelsens ordförande i Munkfors.
– Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov. Tillsammans med engagerade föreningar kan vi skapa en meningsfull och kul ledighet för våra barn och unga där rörelse, motion och folkhälsa står i fokus, säger Mathias Lindquist.