Alla behöver kärlek

publicerad 15 oktober 2015
- Av Bo Bäckman
I Värmland har flest rasistiska och nazistiska aktiviteter arrangerats i förhållande till folkmängden. Att vara sig själv oavsett identitet eller sexuell orientering ska vara en självklarhet. Därför är Värmland Pride Sveriges viktigaste Pride som firades den 7 till 12 september.
Att vara sig själv oavsett identitet eller sexuell orientering ska vara en självklarhet. Värmland Pride firades den 7 till 12 september.

munkfors (vb)

I Munkfors skolor har ett Pridefirande ägt rum under en hel vecka. Några elever har ställt sig frågande till varför det egentligen behövs ett speciellt firande eftersom kärleken är så stor att den övervinner alla hinder oavsett kön och tillhörighet.

– Firandet sker över hela Värmland med en stor Prideparad i Karlstad men eftersom det inte sker någon undervisning på lördagar så hade vi vår egen parad med specialbakade bakelser på skolveckans sista dag.

Veckan började mycket bra med en genusutställning på Forsnässkolan där genusfotograf Tomas Gunnarsson ställde ut sina bilder, berättar skolans kurator Joacim Sandvall.

Text: CARINA LARSSON

Fortsättning publicerad i papperstidningen 151016