Snövit till Karlstad

publicerad 16 april 2022
- Av Värmlandsbygden
Snövit - The Musical kommer till Örebro den 7 januari och Karlstad den 14 januari 2023.

Kritikerrosade och sagolika musikaläventyret ”Snövit – The Musical” på turné hösten 2022 – nu släpps ytterligare städer.
Turnén avslutas i Karlstad.

Nu ger Dröse & Norberg, skaparna bakom Trollkarlen från Oz, Äventyret Aladdin, Djungelboken The Musical och Robin Hood The Musical, ännu fler möjligheten att uppleva en klassiker som redan setts av 130 000 personer.

Under hösten 2022 står nämligen Snövit, Drottningen, Härolden, ”Konrads” och alla de andra figurerna i Robert Dröses tolkning av bröderna Grimms fantastiska saga återigen på en scen nära dig. Snövit – The Musical besöker 16 städer i Sverige där man nu även har öppnat upp städerna Karlstad och Örebro.
Publiken får göra besök i det berömda slottet där den ondsinta och egensinniga drottningen kämpar för evig skönhet mot hennes spegel som envisas med att styvdottern Snövit är vackrare. Våndas över den fege Härolden som på Drottningen befallning tvingar ut Snövit i den mörka skogen, där hon till slut hamnar hos de legendariska ”Konrads”. Tror ni att prinsen, som i ursprungssagan, får kyssa Snövit eller inte? Hur går det för drottningen i hennes strävan att bli vackrast i landet och får sagan ett lyckligt slut? Musikalen är fantasifull och en omtumlande historia som passar för hela familjen.

Dröse & Norberg tolkar förstås även denna berättelse på ett personligt sätt med helt ny häftig och medryckande musik. Allt från klassiska musikalballader till rock, gladjazz och house. Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. I Snövit – the Musical tas svängarna ut rejält, med stor drivkraft och flödande humor.

Musikalartister, veteraner och skådespelare tillsammans med en stor talangfull ensemble

För de som gladdes åt Baloo och hans björndöttrar i Djungelboken -The Musical blir det ett kärt återseende med den talangfulla Bob Hellberg som den tuffa och modiga Snövit som inte låter sig slås ned av någon. En riktig hjältinna på scenen. Anna Norberg, rutinerad musikalveteran, skådespelerska och tillika producent för uppsättningen, spelar dubbelrollen som den elaka och intrigerande drottningen och häxan som gör allt för att stoppa Snövit. Artisten Yohio spelar prinsen och musikalstjärnan Maja ”Majabajabusan” Söderström spelar unga Snövit.

Snövit – The Musical kommer till Conventum, Örebro den 7 januari 2023 och turnén avslutas på CCC:s stora scen i Karlstad den 14 januari.


Visa kommentarer (0)