Elden-drama under Sweden Rock

publicerad 17 juni 2022
- Av Dennis Johansson
En dröm gick i uppfyllelse för Eldens Kalle Persson och Torsten Gabrielsson när de lirade på Sweden Rock. Foto: DENNIS JOHANSSON

NORJE/SÖLVESBORG (VB)

”Festivalens höjdpunkt”, skrev gitarristen Torsten Gabrielsson på sociala medier efter Eldens spelning på Sweden Rock Festival.
Men hela äventyret kunde ha slutat riktigt illa.

Förra veckan (8-11 juni) genomfördes Sweden Rock 2022 inför drygt 40 000 åskådare i den lilla tätorten Norje (827 invånare 2020) utanför Sölvesborg, efter ett par års pandemiuppehåll. På scenerna stod band som Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Megadeth, Nightwish… och Karlstadsbandet Elden – som lirar en blandning av klassisk hårdrock, som Judas Priest, och modern metal, som Baroness.
Men mitt i spelningen för det nästan övertaggade Värmlandsbandet var olyckan framme, och äventyret i Blekinge kunde ha fått ett snabbt slut.
Torsten Gabrielsson fick feeling, klättrade upp på en medhörningshögtalare, men högtalaren vältes och gitarristen föll handlöst bakåt i scengolvet.
– En rejäl blooper men det gick bra. Det blev ett litet skrapsår på ena armbågen, berättar han efter spelningen och skrattar.

Som ett superproffs lyckades Torsten Gabrielsson hitta rätt både i tanke och med sin gitarr, för liggande lirade han synkat vidare som om inget hade hänt.
Karlstadsbandet var bokade till festivalen redan 2020, men det äventyret ställdes som bekant in.
Så gissa om det var spelsugna värmlänningar som intog Rockklassiker Stage/Nemis-scenen inför drygt 500-600 jublande åskådare under Sweden Rock 2022.
– Det är en dröm att få stå här uppe på scenen, säger frontfiguren och sångaren Kalle Persson och tillägger:
– Den här scenen har man längtat efter, det är en dröm att få spela under Sweden Rock.