Årets finnskoging utsedd

publicerad 16 augusti 2019
- Av Dennis Johansson
Annika Eriksdotter, konstnär och Årets Finnskoging 2019. Foto: PRIVAT

KULTUR (VB)

Det är en tid på året när det utses Årets Vitsanning, Östämting och så vidare. I det nordligaste av Värmland har för 41:a året i rad en Årets Finnskoging utsetts.

Det är Finnskoga Gille i Karlstad som håller traditionen levande och utser Årets finnskogingen, vartannat år en man, vartannat år en kvinna.

Och i år, 21 juli, var det Annika Eriksdotter som fick ta emot näverkonten tillsammans med en vackert nedskriven motivering, undertecknad av Joe på Älvkullen och Ingegärd i Haga, skriven på mål förstås:
”Annika ifrå Ben-Bengthia!
Ve har utsett Dej te tjugghundnittan års finnskoging för att Du i dett könstnärs- å författerskap har skaap boka öm Kärrbackstrand, e överdådigt fin bok öm fölk på Stranna. Ve vet att du blir en alldeles utmärkt Årets Finnskoging.”
Förutom att utse Årets finnskoging delades det också ut trätrissor, en förtjänstmedalj i eneträ. I år var det Sonja Svedbo, Ulrika Birkflo, Örjan Olsson, Katarina Jonsson och Jan-Evert Petersson som förärades trätrissor. Och sist men inte minst delades ett stipendium ut till en ung lovande skidskytt, Moa Jonasson.

Publicerades i Värmlandsbygdens papperstidning den 16 augusti 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande