Tågolycka i Karlstad

publicerad 7 november 2023
- Av Redaktionen

En tågolycka inträffade utanför Karlstad där en person miste livet efter att ha blivit påkörd av ett tåg. Olyckan orsakade tillfälliga avbrott i tågtrafiken mellan Karlstad och Kil.

En dödsolycka störde tågtrafiken på måndagsförmiddagen då en person blev påkörd av ett tåg i höjd med Råtorp, strax utanför Karlstad. Larmet inkom till polisen klockan 11.33, och snabbt var polis, ambulans och räddningstjänst på plats för att hantera situationen.

Trots en omedelbar insats av räddningspersonalen bekräftades det att personen avlidit till följd av sina skador. De anhöriga till den avlidne har underrättats om den tragiska händelsen. Polisen har inlett en undersökning men misstänker i nuläget inget brott bakom olyckan.

På grund av händelsen blev tågtrafiken på sträckan mellan Karlstad och Kil stillastående. Resenärerna ombads att ha tålamod medan undersökning och insats pågick. Först vid 13.46 kunde polisen ge klartecken till Trafikverket om att trafiken kunde återupptas.

Vi är klara på platsen och vi har meddelat Trafikverket att tågen kan börja rulla igen, säger Sophia Jiglind, presstalesperson polisregion Bergslagen till NWT.

Passagerarna som fanns ombord på det berörda tåget fick vänta under insatsen men kunde senare fortsätta sin resa. Trafiken återupptogs gradvis och var åter i full gång från klockan 14.00. Lokföraren som var inblandad i olyckan har avlösts, upplyser Ingela Larsson, kommunikationsstrateg vid Värmlandstrafik, vilket är rutinmässigt i sådana här situationer.