SJ lovar stabilare tågtrafik

publicerad 5 december 2023
- Av Redaktionen

Efter år av förseningar och inställda tåg lovar SJ en stabilare tågtrafik i Värmland från 2024, med återgång till full trafik och fler tåg mellan Stockholm och Karlstad.

Svenska Järnvägar (SJ) meddelar en förbättring i tågtrafiken för Värmlands län från och med 2024. Efter flera år av störningar, inklusive spårbyten mellan Kil och Laxå, personalbrist och påverkan av pandemin, lovar SJ nu en stabilare tågtrafik med full trafik.

Från den 10 december utökas tågtrafiken mellan Stockholm och Karlstad från åtta till nio tågpar dagligen, varav fem tåg även trafikerar sträckan till Oslo.

Vi går tillbaks till normaltrafik, det var sex år sen sist. Det blir inga tvåtimmarsavbrott i trafiken under dagen, säger Martin Drakenberg, affärschef SJ, till SVT.

Värmländska tågresenärer har under de senaste sex åren haft en besvärlig resa med regelbundna inställda tåg och förseningar.

SJs löfte till resenärerna innebär en potentiell vändpunkt för regionens tågtrafik, som länge präglats av osäkerhet och störningar. Om dessa förbättringar blir verklighet återstår att se, men förhoppningen om en smidigare pendling lyser upp för Värmlands tågresenärer.