Bussar inställda i Karlstad

publicerad 8 januari 2024
- Av Redaktionen

Många stadsbussar i Karlstad är inställda under måndagen på grund av fordon som behöver reparationer. Enligt Värmlandstrafik är omkring 20 bussar för närvarande på verkstad.

Karlstads lokaltrafik drabbas av betydande störningar idag, med ett flertal inställda bussturer. Ingela Larsson, kommunikationsstrateg på Värmlandstrafik, förklarar att den extrema kylan tillsammans med svåra vägförhållanden i staden har lett till ökat slitage på bussarna.

Många av bussarna är på verkstad, det är en kombination av den extrema kylan och det svåra underlaget i Karlstad, det har varit knaggligt att köra och det har slitit på bussarna, säger Ingela Larsson, kommunikationsstrateg på Värmlandstrafik, till SVT.

För att adressera situationen, kommer Värmlandstrafik att hålla ett möte med sin entreprenör under måndagsförmiddagen. Syftet är att få en tydligare översikt över omfattningen av problemen och hur de bäst kan åtgärdas.

Situationen påverkar inte bara stadsbussarna. Även SJ upplever problem med fordonsbrist, vilket resulterat i inställda tågavgångar mellan Karlstad och Oslo samt Karlstad och Stockholm. Dessutom ersätts vissa regionala tågturer mellan Karlstad och Torsby med bussar under dagen.

Denna trafikstörning kommer som en direkt konsekvens av den pågående kyliga vädret och de utmanande vägförhållandena, vilket påvisar hur väderleksförhållanden kan ha en betydande inverkan på kollektivtrafiken. Värmlandstrafik arbetar intensivt för att lösa situationen och minimera besvären för resenärerna.