Beväpnad man sågs på skola

publicerad 11 december 2023
- Av Redaktionen

Efter en dramatisk fredag med stor polisinsats vid Mariebergsskolan i Karlstad, där elever rapporterade om en beväpnad man, fokuserar nu skolan på att återställa trygghet och normalitet.

Tidigt under fredagen uppmärksammade tre högstadieelever en misstänkt man med ett vapen på en parkering nära Mariebergsskolan i Karlstad. Eleverna slog snabbt larm till skolan som i sin tur kontaktade polisen. Händelsen ledde till en omfattande polisinsats där tre skolor och två förskolor hölls stängda och Centralsjukhuset låste sina dörrar, rapporterar NWT.

Polisen har initierat en förundersökning om vapenbrott, men än så länge finns ingen misstänkt eller gripen. Som ett led i utredningen kontrollerades att den lokala kommunjägaren inte befann sig i området, vilket bekräftades. Polisen fortsätter nu med digitala utredningsmetoder för att samla mer information om händelsen.

På måndagen återöppnades Mariebergsskolan, och eleverna mottogs av skolledningen tillsammans med elevhälsan, inklusive kuratorer och psykologer. Rektor Heléne Vestman och hennes kollegor besökte alla klasser för att diskutera elevernas tankar och känslor efter helgens händelser. Enligt Vestman efterfrågade de flesta elever en normal skoldag, men skolan kommer fortsätta fokusera på elevhälsan och göra en utvärdering med säkerhetsansvariga.

De tre elever som rapporterade händelsen är övertygade om att de såg en man med ett vapen, en detalj som tas på stort allvar av skolledningen och polisen. Rektor Vestman hoppas att den observerade mannen ska höra av sig för att ge en förklaring till situationen.