Drive in vigsel i Karlskoga

publicerad 8 april 2022
- Av Britt-Louise Hoberg
Makarna Gullvi Nilsson och Lars-Erik Larsson har också vigts vid Drive In/Drop In vigsel på Alfred Nobels torg.

Karlskoga församling erbjuder Drive In vigslar på torget, i samband med Motorsportveckan i juni. I inbjudan står att Drive In vigslar sker lördagen den 18 juni 2022 klockan 17.00-18.00. Paren uppmanas ha med sig godkänd hindersprövning och ring.

För att vigseln skall genomföras krävs att man har med sig ett ”Intyg om hindersprövning” och överlämnar det till tjänstgörande präst före vigseln. Intyget beställer man hos Lokala Skattemyndigheten och det gäller i fyra månader. Det är församlingens informatör Leif Helge som gör reklam för  ceremonin:
– Allt sedan premiären för Karlskoga motorsportvecka har Karlskoga församling, Svenska Kyrkan, anordnat Drive In/Drop In vigsel på Alfred Nobels torg. Här finns möjligheter för giftassugna att göra slag i saken under lika smidiga som minnesvärda förhållanden. Allt som egentligen behövs är någon att gifta sig med, ett intyg om godkänd hindersprövning och två ringar.

– Smidigt därför att det bara är att gå dit utan allt för mycket annan planering. Man kan välja att överraska och viga sig i största hemlighet, eller så ber man helt enkelt släkt och vänner att komma och bevittna händelsen på torget. Minnesvärt för att det sker på Alfred Nobels torg och bara det i sig är ju ganska speciellt. Med eller utan fordon, uppklädd eller som man går och står, oavsett vilket fungerar det lika bra i detta sammanhang, tårta och bubblig dryck i höga glas serveras brudparen efter ceremonin.

Svenska kyrkan i Karlskoga har följt Motorsportveckan på plats som deltagare sedan allra första början, år 2012. Församlingen har sett programmet växa och byta skepnad varje år, från fokus på SM-tävlingar av olika slag till en mycket bredare verksamhet, som skapat engagemang från en mängd olika aktörer. På kort tid har arrangemanget blivit en årligt återkommande angelägenhet för hela staden.

Karlskoga motorsportvecka är numera ett kommunalt arrangemang och Svenska Kyrkan, Karlskoga församling, ser fram emot årets upplaga och önskar alla ett speciellt välkommet till Alfred Nobels torg på lördag den 18 juni klockan 17.00-18.00.