Från Hammarö till Madrid på tre år

publicerad 8 april 2022
- Av Andreas Hansson
Jennifer Lennartsson och Julia Håfström har skapat podden ”Konsten att bara vara jag”, för att inspirera till en bättre fysisk och psykisk hälsa.

Uppväxten var jobbig, men nu har Jennifer Lennartsson från Hammarö hittat rätt i alternativa metoder och kämpar för att hjälpa andra. 

Hon har utbildning inom allt från Reiki Healing och KBT-coaching till massage. För tre år sedan målade hon sin första tavla och upptäckte den helande kraften i målandet. Hon började lägga upp bilder på Instagram och sen tog det fart.
För ungefär ett år sedan hyrde hon in sig i Hälsoateljén på Herrhagen i Karlstad, tillsammans med kompisen Sara Bood. Där var det tänkt att hon skulle jobba med healing och massage och sedan kanske måla lite vid sidan av. Men i takt med att hon publicerade bilder av sin konst på Instagram började intresset öka och försäljningen tog fart.
– Först tänkte jag bara sälja lite ibland, men sen tog det över helt och jag har inte hunnit starta upp det andra ordentligt, utan nu är hela lokalen bara en ateljé, berättar Jennifer glatt.

Hon har ställt ut på Hammarö Art Gallery, Carlstad Art Gallery, på ett galleri i Frankrike och på prestigefyllda Van Gogh art gallery i Madrid. Fler bokningar är klara i Sverige och utomlands ända fram till nästa år och allt detta efter att kontot på Instagram växte och spred sig, vilket förstås också innebar att försäljningen tog fart.
Så visst är det mycket som har fallit på plats med hjälp av sociala medier, men Jennifer menar att det gäller att våga och att ta chanserna också.
– Det blir mycket som händer runtom alltihop och man bygger många samarbeten och så växer det. Men just att jag har vågat är nog det som har gjort att det har gått så långt.

Bakgrunden till alltihop ser väldigt annorlunda ut. Uppväxten var kämpig och efter att ha letat efter sin plats i tillvaron, hittade Jennifer äntligen rätt när hon gick en utbildning i healing. Där fann hon den spirituella världen och upptäckte saker som hjälpte henne att hitta rätt i sig själv. Något hon menar kommer ut mycket i hennes konst.
Dagens samhälle är hårt och tufft, inte minst för ungdomar, och Jennifer fick känna på jakten efter att ha rätt saker och nå upp till sociala förväntningar och annat. Nu har hon kommit långt själv och vill inspirera andra att våga tänka att saker löser sig och att man inte alls måste göra som alla andra.
– Följ din egen röst och det du mår bra av själv. Jag vill så gärna att alla ska förstå att man är så mycket mer än vad samhället säger och vad man kanske är uppväxt i.

Nu har hon startat en podd tillsammans med sin kompis, Julia Håfström, som även hon driver ett eget företag inom hälsa, men med mer fokus på träning och kostrådgivning. Tillsammans vill de sprida budskapet att man kan påverka sin omgivning till det bättre med små medel.
– Det räcker att man kan ha sagt en liten fin mening till någon och sen bara sprider det sig som ringar på vattnet. Vi kan alla påverka med små medel. Det behöver inte vara så stort.

Första avsnittet av podden ”Konsten att bara vara jag”, har spelats in och kommer att släppas i samband med ett event på Green Garden i Karlstad, den 23 april. Där berättar tjejerna om sig själva, sin bakgrund och vad de vill med sin podd. Tanken är att ett nytt avsnitt ska släppas varannan vecka och allt kommer handla om att inspirera människor att hitta rätt.
Förutom Jennifers spirituella fokus, kommer Julia att prata om att träna och äta för att må bra. Det är något som tjejerna tycker att det pratas för lite om i dagens samhälle, där så mycket handlar om att bli smal och följa de normer som samhället formar oss efter.

Jennifer hittade sin väg inom det spirituella och Julia hittade sin inom en balanserad träning och kost. Tillsammans ska de försöka påverka andra att hitta sin väg.

 


Jennifer Lennartsson, från Hammarö, har ställt ut sin konst på flera olika gallerior, både i Sverige och utomlands.
Foto: PRIVAT