Mat från världens alla hörn

publicerad 22 april 2022
- Av Pernilla Möllberg
Specialiteten är att man satsat på färskvaror med både delikatessen och fisken och tanken är att fylla en marknad som i mångt och mycket har saknats i Hagfors.

Den nyöppnade matbutiken Premix i Hagfors är en färskvarubutik och satsar på en marknad som till stor del saknats på orten. Man erbjuder också godbitar från världens alla hörn och kunderna ger tummen upp för Adrian Celhasic och hans spännande sortiment.

Adrian Celhasic är butikschef för den nyöppnade matvarubutiken Premix i Hagfors. Med över 20 års erfarenhet inom dagligvarubranschen har han nu efter flera framgångsrika chefsjobb valt att öppna egen butik på hemmaplan. Han är uppväxt i Hagfors och som 15 åring fick han sin allra första anställning på Coop. Efter studenten blev han butikschef för nyöppnade Lidl i Hagfors och efter goda renumeer blev det chefsjobb både i Örebro och Nyköping.
Med tiden kände jag att dyker möjligheten upp att starta upp något i Hagfors, ja då tar jag den. När tillfället så dök upp var det givet att jag skulle ta tillvara på den här möjligheten. Det har verkligen gått över förväntan, säger Adrian.

Premix specialitet är att man satsat på färskvaror med både delikatessen och fisken och tanken är att fylla en marknad som i mångt och mycket har saknats i Hagfors.
Inte att förglömma har vi hela 369 olika sorters godis, och det till mångas förtjusning. Vi har valt att kalla vårt sortiment för världens mat. Det innebär att vi har valt att plocka godbitarna från olika länder. Många åker på semester utomlands och provar diverse spännande maträtter och möter nya och spännande smaker. Väl på hemmaplan undrar de var de kan få tag på samma sortiment. Vi har därför valt att utveckla den delen, det finns en stor efterfrågan och många av våra kunder finner sortimentet väldigt spännande, berättar Adrian.

På de välfyllda hyllorna finns många länder representerade. För att bara nämna några; Kroatien, Somalia, Irak och Polen.
För att inte tala om USA, de matvarorna funkar av någon anledning väldigt bra i Hagfors. Vi har enbart fått positiv respons från ortsborna, vilket känns väldigt bra och roligt. Då trots att vi inte ännu hunnit att bli klara med att detaljer i butiken, men det bådar gott för framtiden. Kunderna kommer och de ställer verkligen upp och handlar hos oss. Idag är vi 10 personer sammanlagt som arbetar i butiken men vi kommer att behöva fylla på allteftersom. Förnärvarande söker vi till exempel en färskvaruchef och kallskänka/kock. Det känns jättebra att vara tillbaka i Hagfors och äntligen få driva butik här, säger Adrian Celhasic.