Bäst i 122 år – en god historia

publicerad 26 augusti 2016
- Av Bo Bäckman
Linda Johansson förbereder varmkorv för paketering.
Linda Johansson förbereder varmkorv för paketering.

norra råda (vb)

I slutet av 1800-talet var hemslakt och korvstoppning en vanlig syssla i de egna hushållen, och det fanns knappt några charkuterivaror att köpa hos den lokale handlaren.

1893 flyttade den unge August Larsson till Norra Råda. Han testade att gå med sin dragkärra, från dörr till dörr bland arbetarbostäderna och sälja sina charkvaror. Affärsidén blev en succé, kunderna strömmade till och 1894 startade han sitt eget slakteri.

Text och bild: KATTARINA LEANDER

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160826


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram