Handelskammaren besökte Borgvik

publicerad 24 mars 2016
- Av Bo Bäckman
När Handelskammaren på rull kom till Grums var det Borgvik som fick besök. Godaste
När Handelskammaren på rull kom till Grums var det Borgvik som fick besök.

Grums (vb)

Handelskammaren på rull är en mobil nätverkslunch som mellan november 2015 och april 2016 besökt och besöker värmlands 16 kommuner. Den tionde mars stannade man till i Borgvik, närmare bestämt vid Sliperiet.

Ort för ort har handelskammaren åkt runt i Värmland och närmar sig slutet av turnén som pågått sedan i november 2015 och en av de sista orterna att besöka var Grums kommun. Sliperiets kock Niklas Pettersson bjöd på en fantastisk skaldjurssoppa som serverades tillsammans med en skiva hembakat surdegsbröd. När handelskammaren i Värmlands vd, Frida Johansson, tog plats på podiet efter lunchen utsåg hon soppan till den godaste hittills under turnén. – Den är ohotat bäst hittills.

Matsalen på Sliperiet var fylld till brädden och träffen hade lockat så många att den var fullbokad sedan länge. Programmet var digert och det var företag och företagandet som stod på agendan. Frida Johansson intervjuades av kommunikatören Mikael Björemo och man passade på att puffa för affärsresan som går av stapeln i Branäs i april och för utbildningen Affärskraft Värmland 2,0.

Några inbjuda gäster fick inta scenen och berätta om sin verksamhet. Först ut var Oscar Magnusson som berättade om sitt sliperi och om hur han planerar att utöka verksamheten. – För ett år sedan hade vi inte kunnat sitta härinne, sa han. Men nu planerar vi för att bredda verksamheten så att vi faktiskt kan ha verksamhet året om. Förra året lanserades Sliperiet gastronomi och det blev en succé som fortsätter även i år.

Oscar Magnusson passade även på att puffa för årets konstnärer som bland annat är Douglas Kirkland. Det bjöds också på tävlingar och en deltagare fick komma upp på scenen och skrapa en trisslott. Han vann inte men fick en chokladask i tröstpris. En av de inbjudna gästerna var Anders Karlborg, vd och banchef på Värmlands trafikcenter. De var nyligen först ut i Sverige med att satsa på en helt elektrisk bilpark.

Nu avslöjade han nyheten om den nya satsningen Barnens trafikstad. – Det ska bli en trafikövningsplats där barn i åldern 3–12 år ska få köra små elbilar på en kilometerlång asfaltsväg och lära sig trafiksäkerhet, sa Anders Kalborg och tillade. – Det ska bli ett utflyktsmål för hela familjen. Träffen var i två akter och efter en stund bröt man för kaffe och lite mingel.

bliprenumerant_varmland_440px

Det innebar också att alla deltagare fick byta bord från det man tidigare tilldelats. Allt för att man skulle kunna nätverka med så många som möjligt. Under akt två drogs två visitkort ur en skål och två av träffens deltagare fick komma upp och presentera sitt företag på en minut. En av dem var Anna Svedlund som tillsammans med kollegan Malin äger och driver affärsmagasinet Vision Värmland. Också det ett företag i Grums.

Sista inbjuda gästen var Bo Pettersson på Triton valsteknik som berättade om deras verksamhet och om hur de flyttade sitt företag från Karlstad till Grums. När träffen avslutades var de 60 nätverkande nöjda och mätta och hade fickorna fulla av visitkort från potentiella affärspartners.

Text och bild: MARI NÄLSÉN