Hon inventerar kyrkogårdar

publicerad 13 november 2015
- Av Bo Bäckman
Carina Libeck är frilansande antikvarie och sammanställer en dokumentation över församlingens kyrkogårdar. I handen håller hon en gammal bild som visar att det fanns trägravvårdar på platsen. Klocktornet skymtar mellan träden längre bort. Det finns kvar men inte träkorsen.
Carina Libeck är frilansande antikvarie och sammanställer en dokumentation över församlingens kyrkogårdar. I handen håller hon en gammal bild som visar att det fanns trägravvårdar på platsen.

forshaga (vb)

En kyrkogård är inte bara en begravningsplats, det är också en stor källa till historiskt viktig kunskap. Man kan nästan se den som ett lokalt arkiv med information om hur människor har levt i en bygd. Nu ska kyrkogårdarna i Forshaga Munkfors församling inventeras.

Carina Libeck arbetar som frilansande antikvarie. Församlingar och pastorat anställer henne när en inventering behöver göras. Hon bor numera i Karlstad men har rötterna i Deje, vilket gör att hon tycker att det är extra roligt att ha fått en projektanställning i Munkfors Forshaga församling.

Text och bild: CICCI WIK

Fortsättning publicerad i papperstidningen 151113