Grovt hemfridsbrott i Eda

publicerad 3 november 2023
- Av Redaktionen

En anmälan om grovt hemfridsbrott har inrapporterats till polisen i Eda kommun. En lägenhetsinnehavare upptäckte en obehörig person i sin bostad vid hemkomsten.

Händelsen ägde rum i Charlottenberg, Eda kommun, klockan 14.35 på torsdagseftermiddagen. En 55-årig man slog larm om att han vid återkomsten till sin bostad fann att någon objuden hade befunnit sig där. Den främmande personen ska ha lämnat lägenheten i hast vid mannens ankomst, rapporterar NWT.

Polispatruller skickades till platsen, men trots den snabba responsen har ingen misstänkt kunnat gripas i samband med händelsen. Enligt polisens första kontroller skedde inga uppenbara stölder, och ingen skadegörelse på bostaden har rapporterats.

Utredningen av det inträffade pågår, och polisen efterlyser nu vittnen eller information som kan leda till att identifiera den obehöriga personen. Hemfridsbrott betraktas som ett allvarligt brott och utredningen kommer fortsätta med hög prioritet för att klarlägga omständigheterna och hitta den ansvariga. Invånarna i området uppmanas att vara vaksamma och rapportera alla misstänkta aktiviteter till polisen.