Nytt mejeri i startgroparna

publicerad 29 september 2016
- Av Bo Bäckman
Genom en glasvägg får besökare se rakt in i mejeriet.”Inga allmänna besök är tillåtna inne i produktionen, det är höga krav på hygienen”, förklarar de.
Genom en glasvägg får besökare se rakt in i mejeriet.”Inga allmänna besök är tillåtna inne i produktionen, det är höga krav på hygienen”, förklarar de.

Glava (vb)

Ur deras gemenskap har det kommit något så gott som mjölk och snart blir det även grädde, som ska levereras till Nordells bageri och konditori.
– De första mjölkleveranserna har gått ut som planerat. Vi har till och med producerat ett lager, berättar de båda bönderna som satsat på ett mejeri.

Sälboda gård och Hillringsbergs lantbruk står bakom Arvikabygdens mejeri. Från idé till hit har det tagit mindre än ett år.

Text och bild: LIZZIE GERD JANSON

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160930