Lotteri för att kastrera sina katter

publicerad 30 december 2023
- Av Redaktionen

Västra Värmlands djurskyddsförening anordnar ett lotteri för att främja kastrering av katter, med dragning vid årsskiftet där tre kattägare kan vinna kostnaden för kastrering, id-märkning och vaccination.

I ett initiativ för att uppmuntra ansvarsfullt kattägarskap lanserar Västra Värmlands djurskyddsförening ett unikt lotteri. Med anledning av den nya lagen som kräver att kattägare id-märker och registrerar sina katter, samt kastrerar de som vistas utomhus, erbjuder föreningen ett lotteri där vinnarna får kostnaden för kastrering, id-märkning och vaccination betald.

Vi tror oss vara den enda djurskyddsföreningen i landet som erbjuder detta, säger Percy Nilsson, ordförande i föreningen, till SVT.

För att delta måste kattägaren bo i Arvika, Eda eller Årjängs kommun. Hittills har cirka 15 kattägare anmält sig till lotteriet, som brukar locka mellan 15 och 30 deltagare.

Föreningen inkluderar även kostnaden för kastrering i priset för de kattungar de säljer, vilket gör priset något högre jämfört med andra djurskyddsföreningar. Genom dessa åtgärder hoppas Västra Värmlands djurskyddsförening att uppmuntra ett mer ansvarsfullt förhållningssätt till kattägarskap och djurvälfärd.