gts135

Veckans värmländska gård till salu har ett underbart sjöläge vid Fölsjön med potential att bli något alldeles unikt. Här finns två bostadshus och flertalet uthusbyggnader. Välkommen till Fölsjön i Västra Ämtervik.

Vår fastighet består av två bostadshus och ett flertalet uthusbyggnader. Båda husen har veranda med fin utsikt över sjön och det finns både el och vatten indraget i dem båda. Arealen består av 2,7 hektar mark där cirka två hektar är produktiv skogsmark och resten tomt- och övrig mark.

I storstugan finns en rymlig hall med avhängningsplats för ytterkläderna. Väggarna är klädda med träpanel och på golvetligger en lite sliten plastmatta. Till vänster i hallen finnsbadrummet med duschkabin, tvättmaskin, WC samt handfat.

Rakt fram kommer du till stora rummet med panoramafönster. Här kan man gå ut till verandan i syd/väst läge som löper längs hela långsidan av huset och som har storslagen utsikt mot Fölsjön. I hörnet av storrummet finns en stor vitmålad öppen spis. Här sitter även en Panasonic luftvärmepump.

I anslutning till stora rummet finns en kontorsavdelning. Här finns även en klädkammare som idag använts som extra sovrum och har plats för en våningssäng. Innanför stor rummet finns stora sovrummet med plats för dubbelsäng och fönster mot två väderstreck.

På andra sidan av stora rummet hittar du arbetsköket. I köket finns gott om förvaringsskåp, arbetsbänk, spis med ugn diskho och kyl. En bit in på vägen så hittar du lillstugan med sjöutsikt från verandan. Man går in på baksidan av huset och kommer in i en liten hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Till vänster finns WC med handfat och förbi hallen så kommer du till köket med spis och ugn.

Vidare kommer man in i stora rummet med stora fönster och utgång med dubbeldörrar till verandan med utsikt mot Fölsjön. Lite längre in så finns en sovavdelning med plats för två enkelsängar. Materialet i huset är furupanel på väggar och trätak samt plastmatta och trägolv.

Det finns en träaltan vid kortsidan av huset i syd/västläge. Det finns ett flertal bodar på fastigheten såsom snickarbod, fiskebod, förrådsbod /hus, redskapsbod, vedbod samt en äldre ekonomibyggnad med renoveringsbehov.

Det här är fastigheten med de stora möjligheterna att förverkliga drömmar. Och priset på den här fina fastigheten 1 500 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/ HUSFOTO

Share