gts

Veckans värmländska gård till salu har högt och vackert läge med utsikt över Bysjön. Den har byggnader i gott skick samt stall och belyst paddock. Välkommen till Bartveten Där Väste i Sillerud, Årjäng.

Till veckans gård hittar du om du tar E18 från eller till Årjäng. I Sillerud, vid Bysjön svänger du av och kör upp mot Glaskogen och följer vägen längs sjön. Vid den sista viken hittar du vår gård som har utsikt över vattnet.

Närmaste tätort är Svensbyn som ligger precis invid E18. Här finns skola och förskola, en liten Ica-butik med utökad service såsom systembolag och post bland annat. Vägg i vägg finns även Silleruds station, nedlagd sedan många år men som nu har hotellverksamhet, restaurang och presentbutik.

Men tillbaka till gården vid Bysjöns strand. Bostadshuset är i ett och ett halvt plan, har en boarea på 130 kvadratmeter och är byggt 1909. Två större renoveringar har genomförts på senare år, 1997 och 2008, då bland annat ny el drogs i bostadshus och ekonomi-byggnader. Huset värms med jordvärme och har enskilt djupborrat vatten och enskilt avlopp i form av tvåkammarbrunn. Bostadshuset är dessutom utrustat med central-dammsugare och fastigheten är ansluten till fiber.

Planlösningen i huset ser ut som följer. På nedre plan finns en liten hall men trappa upp till andra våningen. Vidare finns ett stort fint vardagsrum samt wc och tvättstuga. Köket är stort och ljust, i blått och vitt, där det finns plats för en matgrupp. I köket finns en vedspis som extra värmekälla och över den, en fantastisk kupa i koppar.

Runtom huset finns terrasser i både väster och söderläge. På övre plan finns tre sovrum i varierande storlekar, här finns också en möblerbar hall, ett fint badrum med både stort hörnbadkar och dusch.

På gården finns en ekonomibyggnad med stor öppen hall och med gjuten golvyta på cirka 130 kvadratmeter. I den här byggnaden finns också ett stall med fyra boxar samt en sadelkammare med vatten och el indraget. Det finns även en äldre ekonomibyggnad med ett inrett rum samt vedbod och förråd.

På gården finns även en jordkällare, byggd 1994 samt en dränerad och belyst paddock. Gården har en areal på fyra hektar där allt är åkermark. Jakt och fiskerätt ingår och fastigheten ingår i Byns älgjaktslag. Priset på denna fina fastighet är 2 750 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/HUSFOTO

Share