Fler poliser för ökad trygghet

publicerad 2 juni 2016
- Av Bo Bäckman

Angrepp mot blåljuspersonal – polis, ambulans, räddningstjänst – har uppmärksammats tidigare, och det är självklart helt oacceptabelt att angripa personer som är ute för att hjälpa, skydda och rädda andra, och det är nödvändigt att gripa in med kraft mot dem som utövar våld och skapar oro och otrygghet.

Alliansens partiledare, Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Jan Björklund och Ebba Busch Thor, presenterade nyligen gemensamma förslag för att stärka tryggheten i hela Sverige och framför allt i Sveriges utanförskapsområden. Det handlar om fler poliser, skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal och angrepp på väsentliga samhällsfunktioner samt ökade möjligheter att bekämpa brott.

Otryggheten är påtaglig i Sveriges utanförskapsområden. I 15 av dessa områden är situationen särskilt allvarlig. Ett av dem är Skäggetorp i Linköping. Vägen ut ur utanförskap bygger på fler vägar till jobb, en bättre skola och stärkta möjligheter för var och en att göra rätt för sig. Samtidigt behövs ytterligare insatser för att Sverige ska vara tryggt för alla. Vi kan aldrig tolerera brottslighet, våld och hot eller svika dem som bor i särskilt utsatta områden.

Andreas Norlén (M)
Riksdagsledamot och ordförande i konstitutionsutskottet

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160603