Tänk vad som händer när nästan 800 centerpartister samlas.  Energinivån höjdes ytterligare några snäpp. Det var en så härlig stämning, så många glada skratt, så mycket god mat, så många kloka saker som yttrades och så många känslor som avspeglades på valkonventet i helgen.

Annies tal var det bästa jag har hört. Hon berörde mig ända in i djupet. Hon pratade om att vi har ett Sverige som i grunden mår bra. Ett Sverige som ligger i framkant på många områden inte minst när det gäller företagsamhet och miljöfrågorna. Dessvärre finns de krafter som vill skapa misstro, som vill skapa oro och missnöje.

Det är där vi i Centerpartiet har så stor betydelse. Ur oron vill vi låta handlingskraften växa fram. Ur handlingskraften kommer resultat. Och ur resultat en återvunnen framtidstro. Tillsammans kan vi se till att morgondagen inte bara är lika bra som idag eller igår. Utan bättre.

Annie berörde också regeringens neddragningar på personlig assistans. Trots att barn inte kan andas själva får de neddragningar på sin personliga assistans. Vad är det för samhälle vi är på väg mot? När det tydligen inte ses som ett grundläggande behov att kunna andas. Det här behöver vi verkligen ändra på.

Att människor ska känna sig trygga i Värmland och Sverige är också ett grundläggande behov. Den tryggheten kan vara att du får nära vård när du behöver den. Att polisen kommer när det behövs. Att det finns en matproduktion i Sverige som gör att vi alltid har bra mat på bordet. Att ha ett jobb att gå till. Att veta att vi lever så klimat- och miljövänligt att vi lämnar små fotspår efter oss till våra barn.

Ur semestersynvinkel har det här varit den bästa sommaren på evigheter. Soligt, varmt och nästan inget regn. Fantastiskt badväder för alla som gillar att bada. Däremot så har det varit en katastrof för de som brukar jorden och för de som håller djur. Skördarna är otroligt mycket mindre, beten finns inte för djuren och fodret kommer inte att räcka till i vinter. Det har lett till att friska djur har fått avlivas, småföretag riskerar konkurs och många människor mår riktigt dåligt. Om vi ska kunna känna tryggheten att ha en livskraftig matproduktion i Sverige så gäller det att vi förtroendevalda skapar förutsättningar för det. Du som konsument kan dra ditt strå till stacken genom att köpa svenskt så långt det är möjligt.

I skrivande stund är det 34 dagar kvar till valdagen. Nionde september väljer du vilken riktning du vill att Sverige ska gå åt. Mitt tips är att du ska lägga din röst på Centerpartiet. Det är en röst mot populism, extremism och främlingsfientlighet. Det är en röst för ökad frihet och jämställdhet. En röst för ökad trygghet, för medmänsklighet och öppenhet. En röst för allas lika värde. Vi vill att Sverige ska gå framåt.

Mona Smedman

Riksdagskandidat, Centerpartiet Arvika

Share