tisdag 16 augusti 2022

Det är enkelt att ta del av innehållet i Värmlandsbygden som taltidning. Man kan läsa taltidningen i dator, mobiltelefon, surfplatta eller i en taltidningsspelare. Allt efter behov.

Utrustningen ingår i prenumerationen. Om hushållet redan har en prenumeration på Värmlandsbygden så kostar taltidning inget extra.
Vill du bli taltidningsprenumerant ska du vända dig till oss på telefon 0141-560 03 så berättar vi mer.

Prenumerationspriset är detsamma som för papperstidningen:
Helår 480 kr (pensionärsrabatt 420 kr)
Halvår 295 kr

Vad är en taltidning?

Med en taltidning kan du enkelt läsa din dagstidning genom att lyssna — precis som du läser en talbok. Taltidningar erbjuds dig som har någon form av läsnedsättning. Drygt hundra svenska dagstidningar ges ut som taltidning. Du får papperstidningens innehåll uppläst av en syntetisk röst och kan bläddra mellan olika artiklar och avsnitt i tidningen. Taltidningen kommer ut samtidigt som papperstidningen.
Provlyssna här

 

Hur läser jag taltidningen?

Du kan läsa taltidningen i appen Legimus i din smarta mobiltelefon eller på en surfplatta. Tidningen kan skickas via epost till din dator och du kan få den direkt till en taltidningsspelare. Du som behöver låna en spelare kan göra det utan kostnad och då ingår även ett internetabonnemang. Om du lånar en spelare ingår ett kostnadsfritt hembesök, där en instruktör visar hur du använder spelaren för att läsa tidningen.

Vem kan prenumerera?

Alla som har en läsnedsättning kan prenumerera på taltidningar. Det kan till exempel vara dyslexi, afasi, synnedsättning eller en funktionsnedsättning som gör det svårt att hålla eller bläddra i en tidning. Hur gör jag för att prenumerera? Kontakta prenumerations-avdelningen. Du behöver inte betala för något annat än din tidningsprenumeration.

Ring 0739-21 70 20 om du vill veta mer om prenumeration
och lån av spelare.
Du kan även läsa mer om taltidningar på MTM:s webbplats.
www.mtm.se