gts

Veckans värmländska gård till salu är en vackert belägen jord- och skogsfastighet fem kilometer utanför Sunne mot Mårbacka. Här har man åtta hektar mark och ett hus som är totalrenoverat under 2000-talet. Välkommen till Östanås 70 i Sunne kommun.

Söder om Sunne, inte alls långt från Selma Lagerlöfs Mårbacka hittar du vår gård. Den består av åtta hektar mark bestående av sex hektar åker, ett hektar skog och resten tomt- och övrig mark. Jakträtt ingår inom Gylleby älgjaktsområde med småviltsjakt på egen mark.

Bostadshuset är totalrenoverat under 2000-talet. Det är en och en fjärdedels plan med ett byggår från 1909 som värms med elvärme och luftvärmepump. Vatten kommer från djupborrad brunn och avloppet är enskilt med trekammarbrunn.

På plan ett finns en inglasad veranda med platsbyggd sittbänk i vinkel. Vidare kommer man in i hallen där det finns plats för att hänga av sig kläderna. Här finns också luftvärmepumpen som installerades 2011.

Köket är ljust och rymligt. Här finns vedspis med nyligen murad kåpa och en matplats vid fönstret som vetter mot framsidan. Över arbetsbänken sitter fönster och luckor och vitrinluckor är profilerade vita. Kyl och frys är rostfria och förutom den är köket utrustat med hällspis, fläkt och diskmaskin.

Innanför köket finns en tvättstuga med bra förvaringsmöjligheter och fönster mot väster. Vidare finns ett vardagsrum med fönster mot två väderstreck som har gott om plats för både soff- och matsalsgrupp.

Rakt fram vid hallen finns ett rum som idag används som kontor. I det finns en Handölkamin. Badrummet har en rymlig duschplats. Ledlampor i taket bildar stjärnhimmel.

På övre plan finns en möblerbar hall med garderober. Sovrummet har plats för dubbelsäng och möblemang samt fönster i två väderstreck. På gaveln är den gamla timmerväggen framtagen och rummet är utrustat med flera garderober. På övre plan finns även två mindre sovrum.

Bostadshuset är totalrenoverat under 2000-talet och då genomfördes en rad olika åtgärder. Nytt golvbjälk lag med isolering. Huset tilläggsisolerat utvändigt och delvis även invändigt. Man drog ny el och ny vvs samt nytt ytskikt i form av brädfodring på husets utsida. Samtliga rum invändigt är renoverade och man installerade helt nytt badrum 2015.

Gårdens läge är vackert och soligt och gården har stora grönytor. På huset finns såväl glasveranda som soldäck mot söder.

Gällande andra byggnader finns ett dubbelgarage med garageport med motor. Gäststuga i samma byggnad som garaget. Gäststugan rymmer allrum med ryggåstak, köksdel med diskbänk och vatten. Sovloft med plats för flera sängplatser samt badrum med dusch, wc, klinkers på golv med golvvärme.

På gården finns också en ekonomibyggnad på 250 kvadratmeter som rymmer magasin, förråd, ladugårdsdel och andra sedvanliga utrymmen. Det finns också en redskapsbod, grillstuga, jordkällare och pumphus. Priset för den här fastigheten är 1 950 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: FASTIGHETSBYRÅN SUNNE

Share