Från jord till grönt till bord

Utvärderar varje dag. Eftersom Jenny Harlén är odlare så använder hon bokashi varje dag. Men det var tufft motstånd för Jenny när hon drog igång för sju år sedan. Men nu förstår även svenskarna vilken vinst man gör med kökskompostering.

Utvärderar varje dag. Eftersom Jenny Harlén är odlare så använder hon bokashi varje dag. Men det var tufft motstånd för Jenny när hon drog igång för sju år sedan. Men nu förstår även svenskarna vilken vinst man gör med kökskompostering.

KILA (Vb)

Jenny Harlén kom till Sverige från Nya Zeeland för omkring 15 år sedan. Efter att ha jobbat som civilekonom länge ville hon jobba med något mer meningsfullt.
– Jag ville arbeta med något som var bra för miljön och kunna hjälpa till att förbättra jorden. Det var då jag hittade bokashi.

Precis vid sjökanten bor Jenny Harlén och hennes sambo Bertil Olsson. Här har de sitt kontor medan det inne i Säffle finns en lagerlokal där alla varor som säljs via webbshopen packas och skickas.

Text och bild: MARI NÄLSÉN

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150717

Share