xgts

Veckans gård till salu är en mycket fin gård med den äldre stilen välbevarad. Här finns 28 hektar mark var – av 18 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 2623 kubikmeter och ett stort fint bostadshus. Välkommen till Bäck 137, i Sunne.

Sunne, en pärla vid Fryken. Hit kommer folk året runt för att besöka kulturskatter, gå på teater, besöka vattenland, shoppa, gå på spa eller åka skidor. Därtill har Sunne ett synnerligen positivt företagarklimat som ligger i topp i Värmland och Sverige.

Vår gård ligger någon mil nordöst om samhället i en av de små byarna där. Det är en bebyggd skogsfastighet med fem skiften i närheten av gården. Den totala arealen är 28 hektar och 18,2 av dem är produktiv skogsmark med en medelbonitet på 6,7 och ett virkesförråd om 2623 skogskubik. Övrig mark består av åker/inäga om 9,7 hektar och övrigt 0,5 hektar. Jakträtt i Hällsjöns VVO för älg och småvilt om 5 554 hektar.

Bostaden är i ett och ett halvt plan och byggdes 1875. Den har tvåglasfönster och värms med vattenmantlad vedspis och direktverkande el. Vatten och avlopp är enskilt. Elen är delvis fri eftersom det finns ett avtal med ägaren av Bäcks kraftstation.

Bostaden rymmer i entréplan hall med plastmatta på golv och tapet på väggar. Trapp till övre plan. Till höger i hallen kommer man till ett matrum med trägolv och tapet på väggar. Utgång till altan under tak. Rakt fram i hallen finns en grov entré samt en kammare för varmvattenberedare.

I anslutning till groventrén finns badrummet med våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Det är utrustat med toalett, tvättställ, dusch och badkar.

Till vänster i hallen nås köket med plastmatta på golv, kakel och tapet på väggarna. Här finns gott om plats för matbord. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl/frys och vattenmantlad vedspis. Innanför köket finns en inre hall och från den kommer man till vardagsrummet.

På övre plan finns allrum med inte mindre än fyra vindsgarderober samt en dörr som leder till vinden. På övre plan finns också två sovrum. På gården finns ett magasin, isolerat med el indraget, en isolerad gäststuga med el, ett vedskjul, en uthusbyggnad, en varmbonad verkstad med betongplatta , ett äldre stall och en loge.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ERIK NYGREN /HUSFOTO

Share