Det borde vara en förstasidesnyhet varje dag att vi har ett parti i Sveriges riksdag som inte står bakom mänskliga rättigheter och alla människors lika rätt och värde.

Det är det inte. Inte heller blir det mer än just uppgivna konstateranden att väldigt många av detta partis företrädare är kriminellt belastade medan det i andra partier leder till avgång och rubriker.

När Mona Sahlin häromdagen avgick som nationell samordnare mot våldsbejakande extre mism efter Expressens avslöjanden om ytterligare ekonomiska oegentligheter spreds ett ”cv” i sociala medier av hennes hatare. Mona Sahlin har gjort för många fel, det största är kanske hennes dåliga omdöme att inte låta någon ta hand om hennes ekonomi. Inte tu tal om den saken. Att hon än en gång sätter sig i samma klister är helt enkelt omöjligt att förklara bort. Men att hennes hatare nu går i spinn och sprider en sammanställning av hennes snedsteg är ett hån.

Jag säger som Erik Helmerson, ledarskribent på Dagens Nyheter, på Twitter i går: ”Vore roligt om de som nu hävdar att Mona Sahlin är en rätt igenom inkompetent person som aldrig åstadkommit något kunde bifoga sitt eget cv”.

Eva Bofride (C)

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160513

Share