Chokolateriet i Sysslebäck

Praliner i många former och smaker. Foto: BERIT JUHL

SYSSLEBÄCK (VB)

Marie Axelsson är född och uppvuxen i Sysslebäck i Norra Värmland. Hon var tidigt medveten om att hennes framtid skulle handla om mat och matlagning.

Hon gick på restaurangskola i Stockholm. Där fick hon arbete på flera välkända restauranger, bland annat Berns salonger.

När skidanläggningen startade i Branäs i början av 1990 talet fick hon frågan från HSB Riks om hon ville driva restaurangen vid skidanläggningen.
Marie var då bara 24 år när hon helt plötsligt var egen företagare med cirka 25 anställda.
—-
Marie har alltid haft intresse av bakning och konditoriverksamhet. Hon tvekade inte när hon fick en chans att börja på restaurangakademin och gå på chokladhögskolan i Stockholm.
Hon kan nu kalla sig utbildad chokolatiere. Hennes lärare var Jan Hed som är en känd chokladmästare.

BERIT JUHL

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 12 juli 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande

Share